Tenta

Sitter och lyssnar på Alpha Blondy och Kalle Baah.
Tänkte börja på uppsatsen sen, men ska äta lite först.

Idag var det tenta, medvetandets neuropsykologi. Det var svårt. När allting är kuggfrågor så gäller det att verkligen veta exakt hur det ska vara, och inte bara ha ett hum om hur.

I lördags var jag och Oskar hos Kim och Mirco där vi åt jättegod mat, drack cider/vin/öl och spelade spel, och barnen sprang omkring och var helgalna =)

Igår var en riktig toppendag!
Skulle pluggat med Tina och Andreas, men det drog ut på tiden.
Så jag mötte Oskar på stan, vi åt tacopaj på Rådhuset, supergott!
Det införskaffades nya skor, jeans, kläder och glass, sedan gick vi på bio och såg "Himlen är oskyldigt blå".
Blev en avstickare till Ryd där vi hälsade på Carl och Robin, sen gick vi genom skogen hem på kvällen i månskenet, riktigt mysigt =)

Skulle ha blivit en Girls night out ikväll, för att fira tenta nummer 2, men min mage protesterade när vi åt lunch på ThaiThai idag, så jag får skippa det.
Men på fredag blir det livat, för imorgon fyller ju världens bästa Bella år!october 22

Dagen började med pannkaksfrukost, utan mjölk dock.
Sen så var jag duktig och sydde i knappar i Oskars rock, sen så dammsög jag.
Pluggade lite inför tentan i två timmar, sen skulle jag ta en powernap.
Men det blev 3 timmar istället; i myskläder, morgonrock och under täcket!
Precis lagom varmt :P

Så blev det tacopaj och Idol, det var Beatles-tema och Minnah gjorde Twist and Shout så himla bra!
Twista är också det nya inneordet som jag och Sanne kom på i skolan häromdagen :P

Igår var det avslutning på grupparbetet, Masters of Consciousness, Swedish Open ^^
17:30 mötte jag Bella och Kenny på Riviera, sen kom också Andreas, Tina och Sanne.
Det blev pizza och sen bar det av till teatern för att kolla in Henrik Fexeus Sinnescirkus, riktigt bra var det.
Snöstormen kom medans vi satt där inne, det var verkligen jättemysigt att komma ut och se stora snöflingor i hela luften. Vi traskade till Pims tillsammans med 3:or och drack lite cider/öl/vin och sen så gick vi in gratis på Husaren.
Där blev det lite mer alkohol, mycket prat och skratt och dans och väldigt många utspillda flaskor/glas! Borden var inte de stabilaste direkt.
Erik F körde snyggaste dansen, vi hade en riktig uppvisning på dansgolvet när alla följde samma koreografi, det var riktigt roligt =)
Jag hade glömt min plånbok i Ryd, så Bella, Tina och Sanne räddade min kväll, love you girls! <3

Kvällen avslutades på McDonalds där, där jag självklart lyckades knocka mig själv på någonting hårt i Sannes väska, så idag har jag en bula i pannan ^^
Victor och Oskar kom och hämtade mig och vi åkte hem i snöovädret.
Tror jag somnade rätt snabbt, blev ganska trött av cidern.
Inte det minsta bakis idag i alla fall, det är så det ska vara!


Funderar på om man ska gå och lägga sig tidigt i alla fall, ta igen lite förlorad sömn.
Har nämligen inte sovit så mycket den senaste veckan.
Krypa i säng och läsa lite i en ny bok vore ju inte dumt alltså :)

// Kärlek och Lycka(un)consciousness

Idag är en lite bättre dag.
Har sakta men säkert börjat känna mig mig piggare och jag har läst hela kapitel 4, 5, 6 och andra hälften av kapitel 1 i boken Consciousness som vi läser i den här kursen, så nu är jag ikapp =)

Det fungerade superbra att läsa all kognitivt misshandlande och totalt urjobbiga text när man samtidigt lyssnade på filmmusiken från Pirates of the Caribbean-filmerna!

Filmmusik Pirates of the Caribbean på Spotify


Jag behöver ha mer än bara ett yttre stimuli om jag ska kunna koncentrera mig, nu lyckades jag läsa 70 sidor, utan större problem, annars så vill jag bara somna innan jag ens har läst 10, om jag inte gör nåt annat samtidigt.
Klassisk musik och annan lite ovanligare musik som varierar sig mycket i karaktär är optimalt för att jag inte ska tappa fokus. Dessutom så blir man glad av att höra musiken till filmer man tycker om.

Det är lite fascinerande att man kan lyssna på filmmusiken, se scener ifrån filmen spelas upp i huvudet, läsa massor av komplicerad text på engelska och samtidigt pilla sönder och sätta ihop en penna tio tusen gånger efter varandra ^^

Consciousness och unconsciousness, zombies och fladdermöss!


2 essentiella frågor som man måste ha fått svar på innan livet tar slut;

* What is it like to be a bat?
* Why is the rum gone?
Late update

Idag blev det ingen skola för mig, har ont i magen och mår illa och känner mig allmänt yr.
Men jag har i alla fall varit ute på en skogspromenad i det underbara höstvädret, tillsammans med mamma, Gabbe och Lillis (katten) =)

Har pratat med Tina i klassen som är projektansvarig för Julfesten som vi ettor ska ha hand om, och jag ska vara julgransansvarig :D Jag tycker verkligen att julen är jättemysig och det där med julgranar, det kan jag :)
Vi hugger ju nästan alltid våran egen gran, det gjorde jag själv förra året.
Så det ser jag fram emot nu, ska ta mig en runda någon dag nu snart och titta ut en riktigt fin gran =)

Vad har hänt sen sit då? Jo, tentan och uppsatsen gick riktigt bra (kändes det som i alla fall, vi har ju inte fått resultaten än), jag har börjat med en ny kurs, det är Antti som håller i den och den heter Medvetandets neuropsykologi :) Mycket intressant, man börjar redan ifrågasätta allt som man trodde att man visste.
Zombies hit och zombies dit, mycket roligt att läsa.

I lördags ställde Gabbe till med lite fest här hemma, så hela huset var fullt av folk, ljudnivån var som vanligt väldigt hög och det var jätteroligt! Vi hade tequila-shotrace och jag var jämt snabbast! =D Jag som bara hade druckit tequila en gång förut. Well, nu vet man ju att man har åtminstone en talang iaf ^^

Vi körde en sifferlek också, 17, och den gick ut på att man skulle byta plats på siffror eller byta namn o.s.v. på nummer, och sen skulle man säga varsin siffra. Såhär slutade våran nummerordning :
20, 12, 3, 4, (tyst), "Tobbe är sur", 17, 8, 9, 11, 11, 2, 13, 14, 15, 16, 7, 21, 19, 1, 18

Vi kollade även på Bert, dansade hysteriskt till "Afrikanska barn" (sök på youtube) och åkte och köpte pizza :DI torsdage var jag, mamma och Gabbe i Göteborg, för han skulle tatuera sig.
Han hade tid kl 14, och vi skulle till Majorna. Det tog väl en timme att hitta dit när vi väl hade kommit fram till GBG, för vi körde helt fel först. Sen så skulle han komma vid 15.30 istället, så vi käkade pizza på en restaurang vid Masthuggstorget. Såg typ världens sötaste kille där, hoho :P

Sen skulle han ju rita upp allt också, så kl 17 återvände vi igen, då hade vi hunnit med en tur på Sjöfartsmuséet.
Jag och mamma begav oss in till stan, kunde inte komma igenom bommen vid parkeringshuset i Nordstan (tänk mr Bean, precis så gick det till) vi kollade i alla skoaffärer, sen så gick vi till Biopalatset och köpte oss varsin biljett till "Lyckan, kärleken och meningen med livet", vi åt på Café du Nord och sen gick vi på bio.

Men vi fick aldrig se klart filmen, för 20 minuter innan den var slut fick vi kuta tillbaks genom hela stan, hämta bilen, inte komma ut igen, köra vilse för att till sist hämta upp Gabbe som blev klar mycket tidigare än sagt, och som dessutom inte hade något batteri kvar på telefonen.
Helt störd dag, där ingenting gick som planerat, och vi kom väl inte i säng före kl 03 åtminstone. Men det var roligt i alla fall.RSS 2.0